Toplane spremne za početak grejne sezone

U toku su završne pripreme u gradskoj i školskoj toplani za predstojeću grejnu sezonu. Završni radovi obuhvataju montažu pužnih transportera i sigurnosnih ventila, a radi se i dovarivanje zavojnica da bi se ugalj kvalitetno rasporedio u kotlove.

Iako zvanična grejna  sezona počinje 15. oktobra, obe kotlarnice biće spremne da startuju sa grejanjem već od 1. oktobra ukoliko spoljna temperatura vazduha bude ispod 12 stepeni, rekao je za Prvi portal  izvršni direktor BB Terma Velimir Radovanović.

Remont toplane tokomo leta obuhvatio je sve neophodne popravke na kotlovima kako bi spremno dočekali grejnu sezonu, rekao je Radovanović i dodao da toplana nema finansijskih sredstava za obimniji remont.

On je za naš portal izjavio da energenata ima dovoljno za početak grejne sezone. U školskoj kotlarnici na lageru je 260 tona uglja i to je oko 30% količine koja je potrebna za jednu grejnu sezonu dok u gradskoj kotlarnici koja koristi mazut ima 150 tona ovog energenta što je 18% potrebnih količina za grejnu sezonu. Medjutim, kako kaže, i školska i gradska kotlarnica energente imaju za prvih mesec dana grejanja.

Prema rečima Radovanovića cene usluge grejanja za sada se neće povećavati.

Ovaj članak je pročitalo 361 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.