Na Svetski dan knjige besplatna članarina

Biblioteka “Miloš Trebinjac“ danas broji 2.667 članova kojima je na raspolaganju 82.166 primeraka knjiga. Knjižni fond raspolaže izuzetno vrednom zavičajnom i referentnom zbirkom koja se koristi isključivo u prostorijama biblioteke. Broj publikacija godišnje poraste za oko 1500 naslova.

“Ono što svakako treba istaći da biblioteka funkcioniše po sistemu otvorenog fonda, što znači da čitaoci mogu da pogledaju svaku knjigu da prelistaju i da sami izaberu onu koja im se svidja. To je posebno bitno na dečijem fondu iz razloga jer deca imaju na raspolaganju društvene igre, enciklopedije, lektire“, kaže Tijana Mitrović.

Svima koji žele da budu deo ove čitalačke porodice potrebna je lična karta ili ukoliko je u pitanju maloletno lice, osnovni podaci kojima će se ispuniti karton. Članska karta u trajanju od 12 meseci košta 200 dinara za zaposlene, nezaposlene i penzionere, dok je za predškolce, djake i studente članarina besplatna.

“Sa ponosom mogu da istaknem da biblioteka premašuje onaj minimalan broj od dve knjige po stanovniku“, ističe Mitrovićka i dodaje da su najtraženija dela švedkog kolumniste Fredrika Bakmana, zatim Elene Ferante a Lusinda Rajli obara sve rekorde sa svojom sagom o sedam sestara. Takodje se dosta čitaju i domaći autori pre svega Siniša Kovačević, Ljiljana Šarac i Marica Popović.

Povodom Medjunarodnog dana knjige koji se obeležava 23. aprila biblioteka će svoje sugradjane darovati besplatnim članstvom.

Zbog trenutne epidemijske situacije aktivnosti su svedene na minimum. Ove godine opštinsko recitatorsko takmičenje biće održano u onlajn formatu

Biblioteka će uskoro organizovati foto konkurs pod nazivom “Meni knjiga znači“

“Iskoristila bih priliku da najavim onlajn foto konkurs jer želimo da vidimo kako naši sugradjani funkcionišu sa knjigom. U vezi sa tim pozivamo sugradjane da nam pošalju svoje fotografije, a kasnije će sve fotografije biti zabeležene i ostavljene u našu zavičajnu zbirku kao testament jednog vremena u kom se trenutno nalazimo, a zatim bismo ako to situacija dozvoli organizovali i izložbu na kojoj će biti istaknute najlepše fotografije koje će biti i nagradjane.

Ovaj članak je pročitalo 1422 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.