Jednoglasno za pomoć ugostiteljima

Na danas održanoj sednici Opštinskog veća usvojen je nacrt Odluke o oslobadjanju plaćanja naknade za zauzeće javnih površina i lokalne komunalne takse za kafedžije za tekuću godinu. Ova odluka koja je počela da važi od 1. januara, uticaće na punjenje budžetske kase, tako da će priliv u budžetu biti manji za oko 2.700.000 dinara.

Prema rečima predsednice Opštine Vesne Djurić, većnici smatraju da je to velika pomoć ugostiteljima.

”S obzirom da broj pozitivnih na koronavirus raste iz dana u dan, mi ne možemo predvideti kakva će biti ovogodišnja sezona. Mislim da je ovo dobar gest i da će ugostitelji znati to da cene”, izjavila je Djurićka.

Većnici su danas usvojili i program rada utroška novčanih sredstava za unapredjenje bezbednosti saobraćaja. Za realizaciju programa rada Komisije za bezbednost saobraćaja planirano je oko sedam miliona dinara. Sredstva su planirana za saobraćajnu signalizaciju, za proširenje parking mesta, obezbedjivanje zona kod škola u Bačevcima i Pilici, nabavku dečijih sedišta.

”Ono što je svakako u planu jeste, da se poligon za obuku vozača izmesti na stočnu pijacu, a da se saobraćajni poligon pretvori u parking prostor koji bi brojao 60 parking mesta. U planu je takodje da ulice Vojvode Mišića i 12. septembar od Milenka Topalovića do Svetosavske budu jednosmerne ulice, jer veliki broj gradjana ima pritužbe na nesavesne vozače koji svoje automobile parkiraju na trotoare tako da pešaci moraju da se kreću kolovozom”, rekla je Djurićka.

Ovaj članak je pročitalo 1522 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.