OkružjePanorama

Sa protesta u Užicu najavljene blokade

U Užicu je sinoć održan četvrti i poslednji protestni skup sa zahtevima da se deponija „Duboko“ zatvori zbog ekološke katastrofe izazvane požarom, da nadležni podnesu ostavke zbog dugogodišnjeg neodgovornog rukovođenja, a javno tužilaštvo procesuira odgovorne. Na skupu je saopšteno da su nadležni gluvi na ove zahteve i da će uslediti radikalizacija, odnosno blokade deponije.

„Ovo je protest nezadovoljstva zbog požara i najave Vlade Srbije i gradskog rukovodstva da prošire deponiju i dodatno ugroze Užičane. Mi se ne slažemo s tim, građani potpisuju peticiju kako bi se izjašnjavali na referendumu da li su za to ili ne, a ne da im se sad pred izbore potura ispod žita da se širi deponija. Ništa u Užicu nije ispunjeno, ni klinički centar, ni univerzotetski, javne instutucije su otišle iz grada, a dobili smo samo smeće iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga. Protestvovali smo, upućivali apele, gradska vlast je nema, zato se od sada vidimo na blokadama deponije kako se ne bi nanovo odlagalo smeće iz drugih gradova i opština, sem iz Užica“, poručio je jedan od inicjatora protesta Jovan Topalović.

Užičani okupljeni oko inicijative „DA (NE) DIŠEMO DUBOKO“ prošetali su gradskim ulicima i preko Zlatiborske magistrale, a pred gradskom kućom ostavljeni su baloni sa zagađenom vodom: za rukovodstvo grada i deponije, direktorku Zavoda za javno zdravlje, Javno tužilaštvo, SNS gradsku vlast, batinaše, botove i za sve one koji znaju istinu, a ćute!

Tokom protesta sakupljan je i novac za lečenje sugrađanke Jelene Skorković.

Foto: REC Media Užice

Ovaj članak je pročitalo 197 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.