Javne službe

Održana vanredna sednica Kriznog štaba

U opštini Bajina Bašta danas je održana vanredna sednica Kriznog štaba povodom tragičnih dogadjaja od prošle nedelje u kojima je u dva dana ubijeno 17 ljudi, uglavnom dece i mladih.

Povećanje stepena bezbednosti u školama i okolo njih ali i na teritoriji čitave opštine, zaključak je vanredne sednice Kriznog štaba, izjavila je predsednica Opštine Vesna Djurić.

Načelnik policije Bojan Djordjević informisao je prisutne o preporukama i merama koje bi trebalo sprovesti u narednom periodu u cilju podizanja bezbednosti na viši nivo.

Preporučio je da se u što kraćem roku donese odluka o skraćenju radnog vremena u ugostiteljskim i objektima brze hrane, jer se kako je rekao 85 odsto narušavanja javnog reda i mira dogodi od ponoći do 03:00 časa, od čega 50 odsto u objektima brze hrane.

Predlog je, da radno vreme radnim danima bude do 23:00 časa, a vikendom do ponoći.

Takodje, od danas će biti pojačano prisustvo policije na ulici i okolo škola.

Rečeno je da je opština obezbedila novac iz budžeta za kupovinu testova na narkotike čija primena će početi uskoro.

Savetovano je da se posebna pažnja posveti edukaciji učenika i njihovih roditelja.

Obzirom da je od danas počela predaja neregistrovanog oružja, u vezi sa tim, načelnik policije je podsetio, da na osnovu baze podataka o broju registrovanih oružja koju ima MUP, u Bajinoj Bašti ima oko 7.500 hiljada komada oružja u legalnom posedu od čega većinu čini lovačko naoružanje. Dodao je da će početi ažuriranje spiskova vlasnika oružja i kontrola istih.

Prisutni su minutom ćutanja odali počast učenicima i radniku obezbedjenja ubijenim u beogradskoj školi i nastradalima u pucnjavi u Mladenovcu.

Ovaj članak je pročitalo 748 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.