Završena sezona za takmičare PK Tara

Trkama na Rtnju i u Sokobanji takmičari PK Tara su završili ovogodišnju takmičarsku sezonu u takičenjima pod okriljem Planinarskog saveza Srbije.  Nacionalna skajraning serija Planinarskog saveza Srbije završena je 9. oktobra trkom Vertikalni kilometar na Rtnju. Na stazi od 4,5 km sa 1250 metara uspona nastupilo je 8. takmičara.

U ženskoj konkurenciji Sara Ilić je zauzela 4., a Mina Kosanović 7. mesto. Kod Muškaraca Dejan Žerajić je osvojio 2. mesto, dok je Danijel Lončarević je bio 5., Miodrag Vukić 9., Ivan Dlačić 10., Aleksa Petković 23. i Miloš Ristivojević 30. U ekipnom plasmanu PK Tara je zauzeo 2. mesto.

Kada je u pitanju generalni plasman nakon svih 5. kola Nacionalne serije Danijel Lončarević je zauzeo 2., Miodrag Vukić 5., a Miloš Rajičević 6. mesto. U ženskoj konkurenciji Sara Ilić je bila 5., a Mina Kosanović 10.

U timskom plasmanu PK Tara je zauzeo 2. mesto iza PSK Mosor iz Niša, a ispred PK Železničar iz Inđije.

Poslednje kolo Treking lige Srbije završeno je trkom u Sokobanji na planinama Ozren i Devica. Na maloj stazi dugoj 14,6 km sa 869 metara uspona Nataša Mićić je ostala bez plasmana zbog promašene kontrolne tačke, iako je na cilj stigla druga. Na
srednjoj stazi od 27 km sa 1240 metara uspona Mateja Josipović je osvojio 3. mesto u juniorskoj konkurenciji. Ranko Milanović je bio 13. na velikoj stazi od 36,7 km sa 1835 metara uspona.

U generalnom plasmanu Treking lige Srbije, posle svih 7 trka, Mateja Josipović je zauzeo 3. mesto u juniorima, dok je Ranko Milanović bio 5 u seniorskoj konkurenciji.

Ovo je najuspešnija takmičarska sezona za PK Tara i na svim trkama u sezoni su osvajana odličja.

Dodela priznanja za najuspešnije pojedince i klubove u generalnom plasmanu u oba takmičenja biće održana 10. decembra u Beogradu na proslavi povedom Svetskog dana planina.

Nova sezona u takmičenjima Planinarskog saveza Srbije počinje u martu sledeće godine.

Ovaj članak je pročitalo 165 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.