Javne službe

Zakazana sednica SO Bajina Bašta

Za ponedeljak 3. jun je zakazana 12. sednica lokalnog parlamenta u Bajinoj Bašti sa 16 tačaka dnevnog reda. Osim predloga Odluke o potvrđivanju mandata odborniku Mirjani Simić, sa izborne liste Srpski pokret Dveri – Srcem za Bajinu Baštu, odbornici će razmatrati i predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Bajina Bašta za 2023. godinu, te lokalni akcioni plan zapošljavanja za period do 2026. godine.

Među tačkama dnevnog reda biće takođe, predlog ovogodišnjeg Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda i predlog odluke o podnošenju kandidature opštine Bajina Bašta za organizaciju 61. MOSI igara 2026 godine.

Izmedju ostalog, na dnevnom redu su i informacije o poslovanju  javnih preduzeća čiji je osnivač Opština Bajina Bašta, odnosno  o usklađenosti njihovih realizovanih aktivnosti sa planovima.

Rešenje o imenovanju direktora Ustanove “Kultura“ je takodje na dnevnom redu sednice.

Kada je u pitanju izbor direktora Ustanove Kultura, članovi Opštinskog veća su juče održali vanrednu telefonsku sednicu na kojoj su za direktora “Kulture“ predložili Nikolu Vasiljevića. Samo tri dana ranije, Opštinsko veće je usvojilo odluku da se Skupštini predloži da se za v.d. Ustanove “Kultura“ imenuje dosadašnji direktor te ustanove Milovan Jezdić. O ovom predlogu izjasniće se odbornici 3. juna.

Sednica je zakazana za 10 sati.

 

Ovaj članak je pročitalo 260 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.