Okružje

Zajedničkim snagama do čistije okoline

“Zeleni izazov“ na zlatiborskoj Gold gondoli, započeo je 1. јuna uklanjanjem otpada u okolini trase gondole.

Zajedno sa radnicima gondole učesnici akcije čišćenja su i uređivali prostor oko krajnje stanice na Torniku dok su školarci sakupljali otpad na međustanici, na prostoru oko Ribničkog jezera.

“Ovo je gondolin Zeleni izazov kojim želimo da izazovemo sve naše saradnike, partnere, goste, kolege, ljubitelje Zlatibora i gondole, da razviju svest o potrebi očuvanja životne okoline i brige o prirodi. Trudimo se da kroz različite akcije pokažemo prirodu onakvom kakva ona treba da bude – izvorna, čista, zdrava. Danas smo se ozbiljno angažovali da ukolonimo granje i drveće koje je polomljeno tokom zimskog perioda i pokupimo smeće na širem pojasu i Tornika i Ribničkog jezera. Cilj je i da ukažemo na neophodnost razvijanja ekološke svesti i da smanjimo količinu otpada u samom nastanku“, kaže direktorka JP Gold gondola Bojana Božanić i naglašava da će se i u narednom periodu nastavati sa ovakvim aktivnostima.

Zajedničkim snagama učesnici akcije su dali svoj doprinos sa željom da posetioce Zlatibora dočeka uredan ambijent kao i svake godine do sad.

“Često organizujemo ove akcije koje imaju za cilj da povećaju svest o očuvanju prirode. Želja nam je da zajedničkom saradnjom održavamo prirodu što čistijom. Na ovaj način dajemo primer ne samo lokalnom stanovništvu, nego i turistima kako da se odnosimo prema životnoj sredini“, izjavila je koordinatorka akcije Brankica Rajović.

Ovaj članak je pročitalo 146 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.