Javne službeSrbija

Za energetsku efikasnost u Bajinoj Bašti 25,6 miliona dinara

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović uručila je gradonačelnicima i predsednicima opština 20 lokalnih samouprava ugovore za finansiranje projekata za unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja.

Mihajlović je ovom prilikom izjavila da se Vlada Srbije opredelila da povećanje energetske efikasnosti bude nacionalni cilj i prioritet, jednako važan kao i izgradnja hidroelektrana. Ministarka je dodala da su ove lokalne samouprave bile brze, efikasne i inventivne u pripremi projekata i da predstavljaju primer svima ostalima koji treba da budu aktivniji u ovoj oblasti.

“Ministarstvo će u junu kroz Upravu za energetsku efikasnost započeti realizaciju važnog projekta zamene stolarije, čime ćemo pomoći građanima i građankama, ali i privredi, da budu energetski efikasniji. Da ne trošimo četiri puta više energije nego bilo koja država u Evropi, da ne bacamo energiju kroz prozor, da čuvamo životnu sredinu i budemo racionalni“, rekla je Zorana Mihajlović.

Predsednica Opštine Vesne Djurić rekla je da je ovo veoma značajan projekat. Kako je rekla, ovo će biti najveće ulaganje u dečiji vrtić od njegove izgradnje, a realizacijom projekta smanjiće se troškovi električne i toplotne energije, rekla je Djurićeva.

Ugovori za finansiranje projekata radi unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja uručeni su predstavnicima lokalnih samouprava: Bele Palanke, Vladičinog Hana, Vranja, Kragujevca, Gadžinog Hana, Panteleja (Niš), Svilajnca, Bajine Bašte, Majdanpeka, Palilule (Beograd), Vladimiraca, Crvenog krsta (Niš), LJubovije, Velike Plane, Bačke Palanke, LJiga, Šida, Novog Bečeja, Blaca i Krupnja.

Vlada Republike Srbije

Ovaj članak je pročitalo 1262 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.