Uspešan start sezone za planinare

Planinarski klub Tara uspešno je započeo takmičarsku sezonu pod okriljem Planinarskog saveza Srbije. U okviru Treking lige Srbije održane su dve trke dok je jedno takmičenje organizovano u okviru Nacionalne serije u skajraningu.

Treking liga Srbije je počela trkom u Subotičkoj peščari u kojoj je učestvovalo devet takmičara Planinarskog kluba Tara na tri staze od 15, 26 i 35 kilometara.

U juniorskoj konkurenciji Mateja Josipović zauzeo je drugo mesto na stazi u dužini od 15 km. Na istoj stazi u seniorskoj konkurenciji Nataša Mićić osvojila je drugo mesto, dok je Tijana Spasojević bila treća. U muškoj konkurenciji Dejan Sakić zauzeo je 10. mesto, dok je Miloš Ristivojević bio 20. U trci na 26 kilometara Ranko Milanoviće je bio peti, a Bojan Avramović 26. Na velikoj stazi Dijana Živanović je zauzela 10., a Nikola Živanović 43. mesto.

Drugo kolo treking lige održano je na Vršačkim planinama na stazama u dužini od 15, 21 i 31 kilometara gde je učestvovalo šest takmičara Planinarskog kluba Tara.

U konkurenciji juniora na maloj stazi Mateja Josipović osvojio je prvo mesto, dok je Nataša Mićić na srednjoj stazi bila osma. Na velikoj stazi Ranko Milanović bio je 26, Bojan Avramović 27, Nikola Živanović 43. i Dejan Sakić 54. Nakon dva kola muška ekipa je zauzela deveto mesto, dok su žene bile 15.

Nacionalna serija Srbije u skajraningu počela je trkom „Nebeski kotlovi“ koja je održana u okolini Kosjerića. Svi takmičari su trčali istu stazu od 32,6 kilometara sa 1.850 metara kumulativnog uspona. Na ovoj izuzetno atraktivnoj i zahtevnoj trci učestvovalo je 11 takmičara PK Tara.

U ženskoj konkurenciji Mina Kosanović zauzela je 3. mesto, Isidora Šarčev 13., Nataša Mićić 21. i Sanja Mitić 34. U muškoj konkurenciji Danijel Lončarević je bio četvrti, Miodrag Vukić sedmi, Ivan Dlačić 17., Ranko Milanović 25., Bojan Avramović 27., Mateja Josipović 52. i Dejan Timotijević 53. U ekipnoj konkurenciji PK Tara je zauzeo drugo mesto.

Naredna trka Treking lige Srbije je 14. maja na Jastrebcu, dok se Nacionalna skajraning serija nastavlja drugim kolom 22. maja na Rajcu.

 

Ovaj članak je pročitalo 198 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.