UNS: Medijski konkursi za nekoliko dana

Udruženju novinara Srbije rečeno je da su u Ministarstvu kulture i informisanja u toku su poslednje tehničke pripreme za raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata i da će konkursi biti raspisan za nekoliko dana.

UNS navodi i da je opredeljen isti iznos kao i prethodne godine, a biće raspisan isti broj konkursa kao i 2021. godine.

Podsećanja radi, Ministarstvo kulture i informisanja prošle godine raspisalo je 10 konkursa za sufinansiranje medijskih projekata, a za njihovo finansiranje opredeljeno je 310 miliona dinara.

U pitanju su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija; televizije; radio; internet medije i projekte koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosova i Metohije.

Konkursi će biti raspisani i za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina, projekte namenjene osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Od prošle godine Ministarstvo kulture raspisuje i konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Udruženje novinara Srbije

Ovaj članak je pročitalo 370 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.