HronikaObjavljujemo prvi!Panorama

Učestali požari

Povodom učestalih požara koji su ovih dana registrovani na području Opštine Bajina Bašta strogo se zabranjuje spaljivanje otpadnog materijala i biljnih ostataka na otvorenom prostoru, loženje vatre u blizini šumskih površina, suvih travnjaka i lako zapaljivog materijala kao i bacanje neugašenih cigareta na slobodan prostor gde ima lako zapaljivog materijala.

Prema informacijama do kojih je došao Prvi portal, danas je izbio požar na području Zaovina i to je samo još jedan u nizu požara koji je zabeležen na teritoriji naše Opštine.

Samo u toku jučerašnjeg dana izbila su četiri velika požara. Od tog broja dva su registrovana u Bajinoj Bašti dok je jedan zabeležen u  MZ Zaglavak gde je požar zahvatio površinu od pet hektara, a drugi u MZ Jelovik gde je gorelo 10 hektara šume i niskog rastinja što je pretilo da ugrozi privatne kuce.

U gašenju ovih požara pored vatrogasno spasilačko ekipe bilo je uključeno i dobrovoljni vatrogasno društvo.

Nadležni kažu da je uzrok svih do sada registrovanih požara ljudski faktor.

Samo tokom marta meseca registrovano je 13 požara na području Opštine Bajina Bašta.

Protiv lica koja izazovu požar nadležni organi podneće krivične i prekršajne prijave, shodno odredbama Krivičnog zakonika Republike Srbije i Zakona o zaštiti od požara.

Ovaj članak je pročitalo 1599 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.