AkcijeZdravlje

Rezerve krvi na minimumu, rade se samo hitne operacije

Danas je održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Veliki broj gradjana ozbiljno je shvatio apel službe za transfuziju da se odazove akciji i tako pomogne kako bi se zalihe krvi nadoknadile jer su svedene na minimum.

“Rezerve krvi se polako osipaju jer nemamo puno akcija ni davaoca. Operativni program za sada je otkazan rade se samo hitne operacije i tako će verovatno biti u narednom periodu dok se situacije ne stabilizuje“, rekla je doktorka Ivana Filipović iz službe za transfuziju krvi Užice.

Pregledi davaoca su sada rigorozniji rekla je doktorka i naglasila da davaoci koji su putovali u inostranstvo ili su bili u kontaktu sa osobama koje su putovale u inostranstvo ne mogu dati krv.

“Želim da se zahvalim ljudima koji su svojom humanosti danas pobedili strah i paniku koja se pomalo uvukla medju gradjane. Zahvaljujući ovim ljudima moći će da se nadoknade rezerve koje su sada na minimumu u našoj službi. Ponosna sam na bajinobaštane koji su danas uspeli da dodju“, rekla je doktorka Filipović.

Od ponedeljka 23. marta biće oformljen punkt u prostorijama Crvenog krsta u Užicu gde će gradjani svakog radnog dana u vremenu od 13 do 16 časova moći da da daju krv i na taj način pomognu da se zalihe krvi održe na optimalnom nivou.

Ovaj članak je pročitalo 505 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.