Srpski kandidat za načelnika Srebrenice

Mladen Grujičić, kandidat ispred srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenice, izjavio je da će voditi politiku pomirenja. Grujičić, koji obavlja funkciju predsjednika opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, izjavio je da će se zalagati za ravnopravnost svih stanovnika Srebrenice, bez obzira na vjersku pripadnost, što će, kako kaže, razlikovati njegovu politiku od sadašnje.

“Vodiću politiku pomirenja, boljeg života Srebreničana, bez obzira na nacionalnost, pripadnost, na vjeru. Dugi niz godina živim u Srebrenici, namjeravam da tu i ostanem i jednostavno zaista više ne mogu da gledam šta se sve dešava i na koji način se upravlja ovim gradom, da svi u okolini bolje žive nego sami Srebreničani“, jasan je Grujičić, nezavisni kandidat za načelnika opštine Srebrenice.

Predsjednik opštinskog odbora ispred stranke SNSD, Radomir Pavlović potvrdio je da su jednoglasno donijeli odluku po pitanju kandidata, jer smatraju da mlada i obrazovana osoba poput Grujičića treba Srebrenici.

“Dogovorili smo se da naš zajednički kandidat za načelnika opštine bude Mladen Grujičić, diplomirani tehnolog koji će na izborima nastupiti kao nezavisni kandidat pod parolom ‘Zajedno za Srebrenicu'“, rekao je Pavlović.

Koalicija srpskih stranaka se nada će doći do promjena u samoj strukturi vlasti u ovoj opštini, te da će, ukoliko na izborima pobijedi srpski predstavnik, u Srebrenici biti vidljiv napredak.

„Smanjiće se divlji rad na području opštine Srebrenica, nedomaćinsko poslovanje i neke odluke. Ići ćemo u pravcu ekonomskog oporavka i da sve ono što dolazi u Srebrenicu bude svrsishodno i namjenski urađeno. Neće biti nikakvih atraktivnih projekata koji ne koriste građanima ovog područja“, izjavio je Momčilo Cvjetinović, predsjednik SDS-a na području opštine Srebrenica.

Predstavnici bošnjačkih i srpskih partija se nadaju da će izbori proteći fer i korektno, te da neće biti političkih malverzacija koje su bile karakteristične za izbore u ovoj opštini.

U Srebrenici je u ponedjeljak održan sastanak svih srpskih političkih partija na kome je donesena odluka o zajedničkom kandidatu za načelnika ove opštine na predstojećim izborima. Nakon što su se lideri bošnjačkih stranaka dogovorili da će zajednički kandidat Bošnjaka u Srebrenici biti sadašnji načelnik opštine Srebrenica, Ćamil Duraković, lideri devet srpskih političkih partija, koje djeluju u opštini Srebrenica, dogovorili su se da će kandidat ispred srpskih stranaka na predstojećim lokalnim izborima biti Mladen Grujičić.

Izvor: Anadolija

Ovaj članak je pročitalo 394 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.