Trebješanin o Brozu, Tesli i Đokoviću

Zarko TrebjesaninSinoć, u četvrtak 28. aprila, u bajinobaštanskoj gradskoj galeriji održana je naučno-popularna tribina „Mladi u Srbiji i njihovi uzori“. Gost – predavač na ovoj tribini bio je prof. dr Žarko Trebješanin, naš poznati psiholog i univerzitetski profesor. U prepunoj sali galerije Ustanove „Kultura“ prisutne i goste je najpre pozdravio Jovan Đurić direktor Ustanove „Kultura“ koji je otvorio ovo zanimljivo predavanje.
U toku više od jednog sata predavanja profesor Trebješanin je govorio o uzorima mladih, kao psihološkom fenomenu ne samo današnjice u Srbiji, već i nekih ranijih vremena. On je ukazivao na sve aspekte, kako one pozitivne tako i one negativne, koji utiču na mlade, odrastanje i njihovo psihološko profilisanje. Trebješanin je naveo da su mladi oduvek i u svim društvima imali idole, pa tako i kod nas. On je uporedio rezultate istraživanja od pre 40 godina, kada su na vrhu liste uzora bili Josip Broz Tito i Nikola Tesla i danas, kada su na vrhu liste uzora neke od zvezda rijaliti programa, ali (na svu sreću) i Novak Đoković.

Trebješanin je posle izlaganja odgovarao na pitanja publike a razgovor je bio dinamičan i vrlo zanimljiv. na kraju tribine profesor Trebješanin se zahvalio prisutnima i ovu tribinu ocenio kao vrlo uspešnu a dao je intervju i za lokalne medije.

Organizator ove tribine, kao i serije budućih na slične teme, bila je lokalna nevladina organizacija Mreža razvojnih inicijativa „Logosfera“ u saradnji sa Ustanovom „Kultura“ a da se plate troškovi organizocvanja pomogli su Nacionalni park „Tara“ i JP „Drinsko limske hidroelektrane“.

Prima

Ovaj članak je pročitalo 431 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.