Raspisan književni konkurs

Opštinski odbor Srpskog prosvetnog i kulturnog društva “Prosveta“ Srebrenica u saradnji sa JU “Narodna biblioteka Srebrenica“ raspisuje konkurs za književnu, novinarsku i literarnu nagradu i studentsku stipendiju.

Za književnu nagradu “Luka Milovanov Georgijević“ konkurs je raspisan za najbolja ostvarenja u oblasti poezije, dok je za književnu nagradu “Zvonimir Šubić“ konkurs raspisan u oblasti proze.

Jedan autor dostavlja najviše tri pesme, jednu pripovetku ili jednu kratku priču na slobodnu temu.

Za novinarsku nagradu “Boško Milovanović“ potrebno je dostaviti novinarske priloge iz najrazličitijih oblasti bez žanrovskih ograničenja

Za literarnu nagradu potrebno je dostaviti priču ili pesmu na slobodnu temu.

Na konkursu mogu učestvovati svi zainteresovani stvaraoci iz regiona, bez starosnog ograničenja.

Radovi moraju biti otkucani na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, te potpisani šifrom, uz razrešenje šifre u posebnom dokumentu.

Za književne nagrade se dostavljaju isključivo neobjavljena ostvarenja, dok je za novinarsku nagradu osim neobjavljenih članaka dopušteno dostavljati i članke koji su tokom 2023. godine objavljivani u medijima.

Zainteresovani autori svoje radove mogu slati putem pošte na adresu SPKD “Prosveta“ Srebrenica, ulica Milivoja Mičića L1/19, 75 430 Srebrenica ili na mejl adresu prosvjeta.srebrenica@gmail.com.

Ukoliko radove šaljete putem pošte potrebno je da ih dostavite u tri primerka potpisana šifrom, a u posebnu kovertu da dostavite razrešenje šifre sa ličnim podacima.

Ako konkurišete putem elektronske pošte onda radove potpisane šifrom šaljete u jednom word ili pdf dokumentu, a u posebnom dokument razrešenje šifre sa ličnim podacima.

Rok za dostavljanje radova je 24. avgust.

Nagrađeni učesnici će biti pozvani na Prosvetno-kulturni zbor “Stopama Luke Milovanova Georgijevića“ koji će biti održan u Srebrenici  krajem oktobra. O nagradama će odluke doneti zaseban tročlani žiri za svaku kategoriju

Ovaj članak je pročitalo 231 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.