Formirana Skupština Srebrenice

U Srebrenici je danas održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj su potvrđeni mantadi novoizabranim odbornicima ali i razrešeni dosadašnji odbornici. Izabrano je radno predsedništvo Skupštine na čelu s Hakijom Meholjicem iz SDP, kao najstarijim odbornikom.

Novoizabrani odbornici su položili svečanu zakletvu čime su stečeni uslovi za rad i dalje konstitutivne aktivnosti Skupštine. Međutim, u nastavku sednice nisu izabrani predsjednik i potpredsjednici, kao što nije ni formirana većina u Skupštini.

Potpredsednik stare Skupštine i odbornik SDA Hamdija Fejzić, inače predsjednik OO SDA Srebrenica, tražio je da se današnja sednica prekine i odloži za sedam dana. Fejzić je zahtev obrazložio pozivajući se na sporazum koji je bivši načelnik Ćamil Duraković ranije potpisao s predsednicima federalnih stranaka o tome da odbornici tih stranaka neće stupati u pregovore o formiranju večine u Skupštini.

Fejzićev zatev nije prošao nakon čega su on i još sedam odbornika iz stranaka koalicije napustili sednicu. Trenutno je pauza, a sednica se najverovatnije neće ni nastaviti.

Inače, Bošnjaci nemaju kapacitet da sami formiraju Skupštinu. Koalicija SDA, SBB i SBiH ima sedam, SDP 2 odbornika.

Danas se prisutnim obratio i srebrenički načelnik Mladen Grujičić koji je pozvao na saradnju i maksimalan rad kako bi vratili međusobno povjerenje jer, kako je kazao, više nema vremena za gubljenje.

Primus/N1

Ovaj članak je pročitalo 382 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.