BiznisOkružje

Čajetina hoće na Ponikve

Opština Čajetina inicirala je potpisivanje protokola o saradnji lokalnih samouprava, privrednih i turističkih asocijacija Zlatiborskog upravnog okruga, čiji je cilj da se osmisle aktivnosti kojima bi aerodrom Ponikve kod Užica počeo što pre da se koristi za redovne komercijalne letove.

Taj protokol, za koji je rečeno da je „inicijativnog karaktera“, biće potpisan sutra u Beogradu. Dokument bi trebalo da potpišu predstavnici Čajetine, Arilja, Priboja, Nove Varoši, Sjenice, Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i Udruženja Turističke privrede Zlatibora.

“Predmet protokola odnosi se na saradnju u aktivnostima stavljanja aerodroma Ponikve u punu funkciju za komercijalne letove, odnosno pružanje podrške pravnoj proceduri statusne promene „Aerodroma Ponikve“ iz javnog u društvo posebne namene – društvo sa ograničenom odgovornošću regionalnog karaktera, shodno Zakonu o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama” saopšteno je iz opštine Čajetina.

“Duboko smo ubeđeni da samo zajedničkim naporima zemalja regiona, resornih ministarstava, lokalnih samouprava, privrednika, turističkih poslenika i drgih mogu da se stvore uslovi za obezbeđivanje nedostajućeg dela sredstava za završetak svih radova potrebnih da se aerodrom Ponikve stavi u punu funkciju za komercijalne letove, ali i da se obezbedi finansijska stabilnost aerodroma sve dok se ne dostigne promet koji će omogućiti njegovo samoodrživo poslovanje” dodaje se u tom saopštenju.

Neispunjeno obećanje premijera

Na predizbornom mitingu SNS u Užicu, 17. aprila ove godine, Aleksandar Vučić je obećao da će „aerodrom Ponikve biti u punoj funkciji krajem avgusta ove godine“, ali to obećanje nije ispunjeno. Nakon toga, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je objasnio da završetak radova na aerodromu kasni jer je, kako je rekao, „neko pogrešno obavestio premijera da je za to potrebno 600.000 evra, a kasnije se ispostavilo da je potrebno oko tri miliona evra“. Direktor aerodroma Saša Savić je procenio da bi za kompletan završetak aerodroma trebalo 2,3 miliona evra.

Izvor: Danas

 

Ovaj članak je pročitalo 565 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.