StudentiZajednica

Slavica Kljajić na takmičenju recitatora

U cilju afirmacije slepih i slabovidih lica, Savez slepih Srbije je 23. aprila organizovao takmičenje u recitovanju “Kaži, ali lepo“. Na takmičenju su učestovale slepe i slabovide osobe iz Srbije, svih uzrasta podeljenih u tri kategorije. Svi takmičari su recitovali po dve pesme, s tim što je jedna bila delo slepog autora.

Učešće na ovom takmičenju koje svake godine organizuje Savez slepih Srbije, uzela je i Slavica Kljajić iz Bajine Bašte, student druge godine grafičkog inženjerstva i dizajna. Pred publiku i žiri izašla je sa pesmama “Umire i dan“ i “Onaj koji nas voli“, koje su je kako i sama kaže inspirisale posebnom emocijom.

Slavica Kljajić je i ranije nagrađivana kao najbolja učenica, tokom svog školovanja u Novom Sadu. Ova vredna devojka isticala se i na vannastavnim aktivnostima kao član recitatorske, dramske, plesne i folklorne sekcije. Nastupe je imala kako u Srbiji i zemljama u okruženju, tako i u Rusiji i Bugarskoj. U Beogradu je nastupala zajedno sa grupom “Neverne Bebe“

“Na takmičenjima učestvujem od trećeg razreda osnovne škole. 2017. godine sam osvojila drugo mesto. Inače, od prve godine srednje škole učestvujem u Nacionalnom inkluzivnom horu Ison, a takodje se bavim i plesom“, kaže Slavica i dodaje da je još kao mala pokazivala talenat za umetnost.

Takmičenje je održano uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva kulture i informisanja i društveno odgovornih kompanija

Ovaj članak je pročitalo 47 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.