Javne službePanorama

Saopštenje za javnost JKP “12. septembar“

Povodom pisanja pojedinih medija o neispravnosti vode za piće u javnim vodovodima, JKP “12. septembar“ izdalo je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti

“Ispravnost vode za piće javnog gradskog vodovoda u Bajinoj Bašti kontroliše Zavod za javno zdravlje Užice, akreditovana institucija od strane Republike Srbije u oblasti kontrole vode.

Od 187 uzoraka uzetih do sada, u toku ove godine, samo tri uzorka su ponovljena zbog neispravnosti i nakon ponovne analize dostavljen je izveštaj o njihovoj apsolutnoj ispravnosti. Zavod za javno zdravlje po svom nahodjenju, uzima uzorke sa više mesta, kako javnih tako i privatnih potrošača i može se desiti da se na mestu uzorkovanja ne održava potrebna higijena, te odatle potiču neispravni uzorci, koji su se nakon ponovljenih ispitivanja pokazali kao greška prilikom uzimanja uzorka.

Prilikom svakog uzorka za analizu, obavezno se kontroliše i voda na vodoizvorištu, kako sirova tako i hlorisana koja je apsolutno u svim izveštajima prikazana kao potpuno ispravna i po svim propisnim zakonskim parametrima pogodna za piće.

Na osnovu ovoga uveravamo Vas, da je voda apsolutno ispravna i da nema potrebe unositi nemir medju gradjane sa neistinitim informacijama“, zaključuje se u saopštenju JKP “12. septembar“.

Ovaj članak je pročitalo 981 posetilaca portala!

One thought on “Saopštenje za javnost JKP “12. septembar“

  • Jelena

    Ako je potpuno ispravna zasto niste objavili poslednji zvanican izvestaj Zavoda za javno zdravlje Užice, pa da nas uverite?
    Takodje, ako je potpuno ispravna zbog cega je celo leto kao i sada voda nonstop hlorisana, da li je uopste zdravo piti svakodnevno takvu vodu?

    Mediji nisu izneli nikakve neistinite informacije, svako moze da procita na sajtu zvanican godisnji izvestaj za 2021.god Instituta za javno zdravlje Batut o zdravstvenoj ispravnosti voda za pice javnih vodovoda i da se uveri da je voda iz naseg vodovoda svrstana medju vode sa mikrobiološkom neispravnoscu!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.