Javne službe

Imenovani direktori na sednici SO Bajina Bašta

Dosadašnjem direktoru JKP “12. septembar“ Dejanu Filipoviću poveren je mandat u trajanju od četiri godine. Pored Filipovića, Skupština je na 3. sednici imenovala i Velimira Radovanovića za direktora JP BB Term, dok je Rada Sarić i dalje na mestu v.d. direktorke Narodne biblioteke Miloš Trebinjac.

Pored imenovanja novih-starih direktora skupština je donela i više drugih Odluka koje se odnose na strategiju razvoja opštine, povećanja poreza na imovinu od iduće godine i organizovanja manifestacija.

Zamerka opozicije bila je, da su u budžetu sredstva u suficitu i da se ne radi.

“Mi smo ove godine dosta uradili, počev od ulica Maksima Gorkog, nastavak rekonstrukcije glavne ulice. Do kraja ovog meseca takodje ćemo dobiti dozvolu za nadogradnju Dečijeg vrtića i u čiju rekonstrukciju će se krenuti početkom sledeće godine“, kaže Milenko Ordagić zamenik predsednika Opštine.

Govoreći o izboru v.d. direktora biblioteke, on je rekao da su i Rada Sarić i Leposava Petković ispunjavala uslove.

“Razlog zbog koga smo Radu Sarić ponovo imenovali za v.d. direktora jeste, što na Veću nismo uspeli da se usaglasimo oko izbora kandidata, jer oba kandidata ispunjavaju uslove i bili smo podeljenog mišljenja. Na kraju smo odlučili da za sada Rada Sarić bude v.d. do isteka do godinu dana ili do sledećeg konkursa“, objašnjava Ordagić.

“Sve ono što je danas stavljeno ispred nas je apsolutno nužno da se donese i to su krovni dokumenti koji u raznim oblastima treba da urede naš život u Bajinoj Bašti. Uopšte nije sporno da se donese Strategija razvoja turizma, ali ovde se pominje period od 2023. godine, a mi nemamo Strategiju razvoja Opštine, tačnije, imamo je, ali ona je doneta na period od 2013. do 2023. godine. Smatramo da bi bilo primerenije doneti Strategiju Opštine za period od 2023. do 2033.,a onda govoriti o turizmu kao razvojnoj privrednoj grani Opštine, na osnovu Strategije koja bi pre toga bila usvojena“, kaže Uroš Djokić ispred NS.

“Na današnjoj sednici smo imali niz nepravilnosti i protivzakonitih odluka. Glavna naša zamerka  bila je oko postupka izbora direktora biblioteke i uvodjenja nove funkcije glavnog urbaniste, jer mislimo da je ta funkcija u ovom trenutku bespotrebna zbog toga što nijedna Opština u zlatiborskom okrugu nema funkciju glavnog urbaniste, a druga što delokrug njegovog budućeg posla jeste posao i obaveza predsednika Opštine, pa se pitamo šta će predsednik Opštine raditi i za šta će primati platu.su  Kada govorimo o izboru v.d. direktora biblioteke, javila su se dva kandidata koja ispunjavaju uslove. Upravni odbor je po izboru prednost dao jednom kandidatu i predlog uputio Opštinskom veću, gde su oni odbili da se predloženi imanuje za direktora, već ga predložili za v.d. direktora, što je jedna protivzakonita situacija“, kaže Petar Petrović ispred SPS-a.

Ovaj članak je pročitalo 1005 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.