Okružje

Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu

Opština Čajetina je ove godine uložila preko 500 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica, izgradila 70 kilometara novih, a u rekonstrukciju postojećih puteva i ulica uložila 55 miliona dinara, izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

“Radi se u ulici Sportova, od hotela Olimp do Studentskog odmarališta, a u toku je izgradnja ulice od hotela Tornik do pasarele preko magistrale, kao i nekoliko putnih pravaca u naselju Čolovića brdo. Asfaltirane su ulice u Šišovićima i u Šipoviku, a u planu je i rekonstrukcija još dve ulice u Čajetini. Intenzivno se radi u još nekoliko mesnih zajednica, Mačkatu, Dobroselici, Branešcima, Šljivovici. Imamo razloga za zadovoljstvo i očekujem da ćemo u narednih 15 dana uspeti da završimo sve planirane radove kada je u pitanju izgradnja puteva i ulica“, kaže Djurić.

Ove godine smo završili rekonstrukciju svih značajnijih ulica na Zlatiboru, nastavio je Đurić, a sledeće godine planiramo rekonstrukciju i proširenje još četiri ulice sa tri na pun profil od šest metara, uz dva metra pešačke staze, a gde prostor dozvoljava, i dva metra biciklističke staze.

Prema njegovim rečima, u planu je izgradnja pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice kod Ribničkog jezera, što će još više upotpuniti turističku ponudu Zlatibora.

Ovaj članak je pročitalo 165 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.