Raspisan konkurs za dodelu stipendija

Komisija za talentovane učenike srednjih škola i gimnazija na području naše opštine raspisala je konkurs za dodelu učeničkih stipendija. Na konkurs se mogu prijaviti učenici upisani u srednje stručne i umetničke škole ili specijalizovane gimnazije.  

Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, stipendiju mogu dobiti učenici koji su u toku prethodne školske godine ostvarili prosečan uspeh iznad 4,85 ili koji su osvojili prvo mesto na opštinskom takmičenju, jedno od prva dva mesta na okružnom takmičenju kao i jedno od prva tri mesta na republičkom ili saveznom takmičenju ili se samo plasirali na medjunarodno takmičenje.

Za učenike matematičke gimnazije, filološke gimnazije, sportske gimnazije, srednje muzičke odnosno baletske škole neće se primenjivati kriterijum koji se tiče postignutog uspeha na takmičenju.

Detaljije informacije u vezi sa uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji mogu se videti na sajtu Opštine ili na TV Prima u redovnoj rubrici OBAVEŠTENJA. Rok za prijavljivanje na konkurs je 30. septembar.

Ovaj članak je pročitalo 616 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.