KulturoskopPriredbe

Promocija knjige “Zlatibore pitaj Taru“ 13. marta

Turistička organizacija “Tara-Drina“, Nacionalni park “Tara“ i Turistička organizacija “Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom, organizuju promociju knjige “Zlatibore pitaj Taru“. Promocija će se održati u Turističkom info centru Turističke organizacije Srbije u Beogradu u sredu, 13. marta u 13 časova.

“Zlatibore pitaj Taru“ je publikacija koja je tek izašla iz štampe čiji su autori Ranko Milanović, Siniša Spasojević, Danijela Ćirović i Biljana Mihajlović. Knjiga je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku i nastala je sa osnovim ciljem promocije turističkih vrednosti zlatiborsko – tarskog kraja kroz prizmu tradicije i kulturnih posebnosti ovog područja.

Pored toga što je lep primer zajedničke saradnje više institucija, ova knjiga na primamljiv način uvezuje priču o prošlosti i tradiciji sa promocijom kulturne baštine i turizma vodećih srpskih turističkih destinacija, kažu autori.

“Najmlađi da se nauče i zabave, a stariji da dopune znanje, da se podsete, ali i podiče i ponose bogatim kulturno-istorijskim nasleđem koje su nam preci ostavili i atrakcijama koje nam je priroda darovala. Iako posvećena, pre svega, bajinobaštanskom i čajetinskom kraju, ova knjiga je zasad jedinstven primer atraktivno predstavljene kulturne baštine, predanja i turizma i na neki način oslikava svu lepotu celokupne srpske tradicije, nasleđa i jedinstvene prirode“, navodi Milanović.

Kroz zanimljive i edukativne tekstove uz izuzetne ilustracije Biljane Mihajlovićova knjiga „Zlatibore pitaj Taru“, koja počinje pričom o čuvenoj istoimenoj pesmi Mihaila Ćupovića, donosi obilje informacija o Tari i Zlatiboru, graditeljstvu i narodnim nošnjama ovog područja, turističkim atrakcijama, legendama i predanjima, starim zanatima, autentičnoj hrani i slično.

Nakon promocije u Beogradu, knjiga „Zlatibore pitaj Taru“ će vrlo brzo publici biti predstavljena na Zlatiboru i u Bajinoj Bašti.

Ovaj članak je pročitalo 336 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.