Održan Štab za vanredne situacije

Snežni nanosi i jak vetar juče su paralisali bajinobaštansku Opštinu. Tim povodom danas je zasedao Štab za vanredne situacije kome su prisustvovali predstavnici javnih službi u ovom gradu. Iako 7310 potrošača u ovom trenutku nema struju, uredno snabdevanje električnom energijom trebalo bi očekivati u naredna dva dana, to je za Prvi portal potvrdio Petar Petrović zamenik predsednika Opštine.

”Angažovane su dodatne ekipe Elektroprivrede Srbije kako bi se u najkraćem roku stabilizovala elektroenergetska mreža i snabdevanje strujom normalizovalo. Nepristupačni tereni i veliki smetovi električarima dodatno otežavaju prilaz dalekovodima” – kaže Petrović.

Najkritičnija situacija je trenutno na Tari i Debelom brdu gde su veliki smetovi i temperature u debelom minusu što dodatno otežava čišćenje puteva.

”Put prema Jagoštici je neprohodan. Za čišćenje ove deonice puta zaduženo je preduzeće Drinsko limske Hidroelektrane. Za dan dva ovaj put bi trebalo da bude u funkciji za saobraćaj. Takodje, postoje seoske kuće do kojih još uvek nije prohodno, medjutim, ekipe koje čiste seoske puteve su na terenu tako da se u ovom trenutku i to raščišćava i očekujemo da će u toku dana sve biti prohodno” – rekao je Petrović.

Ono što su dogovorili na Štabu jeste da će Komunalno preduzeće poslati dodatne mašine što će učiniti i Hidroelektrana kako bi se ubrzano radilo na raščišćavanju puteva u brdsko planinskim predelima. Istovremeno mašine će biti poslate tamo gde rade ekipe električara kako bi im olakšale pristup dalekovodima.

Prvi Portal

Redakcijski prilog

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.