Servis InfoZajednica

Veliki deo Opštine bez struje

Vremenske nepogode uzrokovane jakim vetrom i snežnim padavinama koje su juče zahvatile celo područje naše Opštine izazvale su veliki broj kvarova na distributivnim mrežama ali i obustavu saobraćaja na pojedinim deonicama.

U ovom trenutku na području naše Opštine, 193 Trafo stanice su bez napajanja, dok je bez struje trenutno 7310 potrošača. U Elektrodistribuciji Prvom portalu je rečeno, da je snažan vetar prouzrokovao znatnu štetu na dalekovodima. Ekipe električara su na terenu kako bi u što kraćem vremenskom roku otklonili kvarove i uspostavili uredno snabdevanje strujom.

Jučerašnji snežni nanosi doveli su do prekida u saobraćaju preko Debelog brda. Saobraćaj na ovoj deonici puta je bio u prekidu nekoliko časova, da bi pola sata iza ponoći saobraćaj na toj deonici ponovo uspostavljen za putnička vozila. Vozila su otežano saobraćala i preko Kadinjače.

Medjutim, jutros je situacija nešto povoljnija u odnosu na jučerašnji dan. Svi putni pravci koji vode iz Bajine Bašte danas su prohodni. Autobusi sa bajinobaštanske autobuske stanice jutros su krenuli na vreme i voze po ustaljenom redu vožnje, potvrdjeno nam je u saobraćajnom preduzeću AB Raketa. Autobuski prevoz saobraća preko Debelog brda, Kadinjače i Tare. Saobraćaj se odvija usporeno na ovim putnim pravcima zbog snega i leda na kolovozu, tako da se očekuju manja  kašnjenja na autobuskim stajalištima.

Iz Puteva Užice apeluju na vozace da na put ne kreću bez zimske opreme i podsećaju da na ovim putnim pravcima još uvek važi zabrana za kamione i šlepere. U protivnom oni će biti isključivani iz saobračaja i sankcionisani.

Ovaj članak je pročitalo 801 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.