Ministar za brigu o porodici u poseti Bajinoj Bašti

Danas je Bajinu Baštu posetio ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović. Ovo je inače i prva zvanična poseta jednoj opštini od kada je stupio na dužnost ministra. Prilikom posete Dmitrović se susreo sa predsednicom opštine Vesnom Đurić i direktorkom Centra za socijalni rad Maricom Vuković. Poseta ministra završena je gostovanjem na lokalnoj televiziji Prima kao i radnim ručkom.

Ministar Dmitrović je u razgovoru s predsednicom Opštine istakao da će se Ministarstvo na čijem je čelu boriti da što efikasnije i kvalitetnije reši goruće probleme u Bajinoj Bašti. Ministar je istakao da je demografija apsolutni prioritet za bolju budućnost Bajine Bašte.

“Bez kvalitetne demografije i podizanja kvaliteta života nema napretka kako Bajine Bašte tako i ostatka Srbije. Potrebno je načiniti niz pravih poteza koji će svoje prave rezultate dati tek u narednim godinama, jer rezultati ovog Ministarstva nisu vidljivi sutra. Osnovni cilj je stimulisati mlade bračne parove da ostanu u Bajinoj Bašti, da se radi na unapređenju turizma, privatnog preduzetništva i manufakturne proizvodnje i domaće radinosti. Ostanak mladih na selu je prioritet celokupne Vlade Srbije. Ovo je jedan prelep kraj ispunjen dobrim i divnim ljudima kojima je samo potrebno dati vetar u leđa kako bi još kvalitetnije živeli u sredini u kojoj su i rođeni“, izjavio je ministar.

Poseta ministra završena je gostovanjem na televiziji Prima.

Ovaj članak je pročitalo 3156 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.