Mesta u vrtiću za oko 500 dece

Danas je počelo podnošenje prijava za upis dece u predškolsku ustanovu “Neven“. Prvog dana upisa, zaposleni kažu velika je navala iako je roditeljima ostavljen rok do 31. maja da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću. U tom periodu roditelji decu mogu upisati ili elektronski ili u prostorijama vrtića svakog radnog dana od 7 do 13 časova, kaže direktorka vrtića Radenka Lazić.

“Iako je kapacitet ustanove 460 dece, prošle godine je upisano 563. Liste čekanja postoje od prošle godine i trenutno mesto u vrtiću čeka 86. Moram da naglasim da se u svim grupama nalazi više dece nego što je normativom predviodjeno, tako da je izvesno da ćemo i ove godine imati dece na čekanju, ali i da će ih u grupama biti preko normativa. “, ističe Lazićeva.

Od marta meseca predškolska ustanova radi po novom programu koji izmedju ostalog zahteva i manji broj dece po grupama.

“Već sada gledamo da deca koja prvi put polaze u pripremni predškolski program, a čiji roditelji ne rade da budu obuhvaćeni programom na četiri sata kako bi smanjili broj dece na celodnevnom boravku kako bi zadovoljili potrebe obrazovno vaspitnog programa koji nam se nametnuo“, kaže lazićeva.

Dodaje da će prioritet prilikom upisa imati deca čija su oba roditelja zaposlena ili gde je jedno od dece već upisano u vrtić.

Ono što je za sada izvesno da će u Bačevcima biti oformljeno jedno odeljenje dece koja će pohadjati pripremni predškolski program

Podsetimo, Dečiji vrtić Neven je u okviru projekta “Pružimo korak unapred“ od Ministarstva pravde dobilo sredstva u iznosu od 1.800.000 dinara za nabavku lap topova, štampača i nameštaja koji je neophodan dečijoj ustanovi za rad po novom sistemu.

 

Ovaj članak je pročitalo 890 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.