Naša priča

Koje su vozačke dozvole najtraženije?

Iako su u oglasima za posao najtraženiji profesionalni vozači, prisutan je veliki nedostatak ove radne snage. Uprkos uvreženom mišljenju da se najviše traže vozači kamiona i autobusa, potrebna je obična dozvola B kategorije za najtraženije poslove.

Kako saznajemo, u auto školi Rogić i dalje su najtraženije dozvole za B kategoriju.

Medjutim, poslednjih dana sve je više onih koji traže dozvolu F kategorije u koju spada traktor i kvad. Auto škola Rogić prva je auto škola u Bajinoj Bašti koja je počela sa obukom za polaganje F kategorije. U F kategoriju vozila se ubrajaju traktori sa ili bez priključnih vozila i radne mašine. Starosni uslov za dobijanje vozačke dozvole je sa navršenih 16 godina.

Iako je na samom početku interesovanje za dozvolu F kategorije bilo veliko, sada to izgleda sasvim drugačije, kaže Velibor Rogić instruktor.

“Pre nego što smo počeli sa obukom imali smo 15 prijavljene dece. Istina je, da se deca za F kategoriju opredeljuju zbog dobijanja dozvole za vožnju kvadom. Zbog toga moraju da polažu na traktoru“ kaže Rogić

Nekada se uz B kategoriju dobijala i F kategorija medjutim, više to nije slučaj. Sada se polaganje obavlja posebno bez obzira koja kategorija je u pitanju.

Kandidati moraju da imaju imaju 40 časova teoretske plus 40 časova praktične obuke, nakon čega se polaže teorijski i praktični ispit, kaže Rogić

Dodaje, da kandidati koji imaju B kategoriju, imaju sedam časova teoretske nastave i sedam časova praktične obuke.

 

Ana Pavlović trenutno se obučava za vožnju traktorom, jer želi da dobije dozvolu za F kategoriju kako bi, kako kaže, mogla legalno da vozi kvad.

“Ovo je jedini način da dobijem dozvolu za F kategoriju kako bi mogla da vozim kvad. Iako mi je ovo peti čas po redu, zadovoljna sam kako vozim, s obzirom da do sada nisam imala priliku da vozim traktor.

 

Tokom svog dugogodišnjeg radnog iskustva auto škola Rogić stekla je ogromno znanje i obučili su veliki broj kandidata, a samim tim kvalitet svojih usluga doveli na veoma visok nivo.

 

Ovaj članak je pročitalo 486 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.