Karavan kulture govora stigao u Bajinu Baštu

Udruženje za razvoj kulture javnog govora “Izražajnost“ organizuje edukativnu tribinu i radionice o unapređenju kulture govora, koja se realizuje u okviru projekta Кaravan kulture govora. Ovaj projekat je sastavni deo nacionalne akcije “Negujmo srpski jezik“.

Karavan kulture govora zaustavio se u Bajinoj Bašti, gde boravi još danas. Cilj zanimljivog projekta, podržanog od strane ovog ministarstva jeste, da deci i mladima, kao i prosvetnim radnicima, ukaže na važnost negovanja i očuvanja srpskog jezika i kulture izražavanja.

Bajinobaštanski srednjoškolci i osnovci imaće priliku da kroz interaktivan pristup ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost.

“Bajina Bašta je 28 grad u kojem gostujemo. Ovde smo došli sa projektom “Progovori da vidim ko si“ i u radu sa mladima ćemo otvoriti temu kulture govora, opšte izlagačke pismenosti, kako da se odvojimo od proseka i površnosti koja je danas suviše uzela maha. Naš cilj je da mladima ukažemo na nedostatke u izražavanju i da pokušamo da im damo neke modele kako bi oni u svom životu mogli da razvijaju kulturu govora i da pored svog znanja imaju i ovu vrstu veština za komuniciranje. Kroz radionice ćemo otvoriti teme šta je kultura govora danas kada imamo epidemiju poštapalica loših govornih navika kod mladih“, izjavio je Milan Bosiljčić iz udruženja “Izražajnost“.

Svi učesnici radionica će dobiti knjigu “Progovori da vidim ko si“ koje je u potpunosti prilagođeno savremenim potrebama dece, izjavila je predsednica Opštine Vesna Djurić

Projekat realizuje udruženje „Izražajnost“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva omladine i sporta.

Karavan kulture govora će nakon Bajine Bašte obići još pet gradova u Srbiji

Ovaj članak je pročitalo 246 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.