Turizam

Kamperi verni Zlatiboru

Važnu ulogu u turizmu Zlatibora imaju i autokampovi. Pored privatnog i hotelskog smještaja i oni posljednjih godina imaju povećan broj noćenja. Iz godine u godinu broj kampera na Zlatiboru sve više raste, kažu u TO Zlatibor.

Kampovi su se u korona krizi pokazali kao popularan oblik smještaja zbog mogućnosti distanciranja. Nakon izazovne situacije za turizam, izazvane pandemijom korona virusa, zlatiborski kamp je zabeležio rast turista od 64,37 % u odnosu na prethodnu godinu.

“Odlični uslovi i kvalitet koji opravdava maksimalne tri zvezdice kampa razlog su da se gosti uvek iznova vraćaju na Zlatibor. Ove sezone zapažen je veći broj individualnih poseta, dok su kamp posetile i organizovane grupe. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp Zlatibor, stiglo je iz Holandije dok su kamp već tradicionalno posetili i gosti iz Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Takođe na nemačkom tržištu beležimo rast i u smislu dolaska novih posetilaca kampa, ali i u smislu povratka starih gostiju“, kažu u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

Smešten u prijatnom okruženju, nedaleko od centra Zlatibora, a dovoljno izdvojen od gužve, pružio je mnogobrojnim kamperima nesvakidašnju priliku za uživanje u planinskim pejzažima i odmor u hladu zlatiborskih borova.

Aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor usmereni na propagandu i nove sadržaje uslovili su dolazak velikog broja kampera i sa novih tržišta. Na prvom mestu može pohvaliti izrazitom konkurentskom prednosti u odnosu na ostale vidove ovog smeštaja u Srbiji. Kako bi kamp održao titulu jednog od najuređenijih kampova u Srbiji, izvršeni su radovi na uređenju prostora, postavljanju nove zaštitne ograde, opremanju zajedničkih prostorija, uređenju kamp parcela.

Ovaj članak je pročitalo 180 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.