Izložba slika i skulptura u gradskoj galeriji

Izložbena postavka slika i skulptura Udruženja gradjana “Drina etno Art“ ljubiteljima likovne umetnosti sinoć je predstavljena u gradskoj galeriji.

Ukupno 17 umetnika rad i talenat prikazali su kroz slike i skulpture Gorana Radovanovića, Mirka Uzelca, Mire Marković, Bojana Ilića, Darka Petrovića, Sladjana Ignjatovića, Miloja Vasića, Gorana Ekmeščića, Vladisava Biljića, Danijele Marković, Momčila Stefanovića, Dragana Perovića, Dragane Vasić, Vojislava Stanojčića, Sonje Gajić i Filipa Ilića.

Podsetimo, u Arilju je prošlog meseca održana 23. Smotra likovnog stvaralaštva amatera Zlatiborskog okruga na kojoj je izloženo 60 radova. Medju 31 umetnikom, Goran Radovanović je za svoju skulpturu dobio prvu nagradu.

“To je veliko priznanje ne samo za naše Udruženje, već i za grad. Želim da istaknem da je ovo pravi način na koji se reprezentuje Bajina Bašta, a istovremeno održava u životu tanka nit ove sfere kulturne delatnosti, koja je definitivno skrajnuta kako na državnom tako i na lokalnom nivou’’, rekao je Vladisav Biljić predsednik Udruženja “Drina etno Art“.

Ovaj članak je pročitalo 818 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.