Priredbe

Fotografije Predraga Kostina u galeriji

Predrag Kostin fotograf prirode, predstavio je svoje radove na izložbi pod nazivom “Reke života“ u gradskoj galeriji u Bajinoj Bašti. Fotografije su nastale na teritorijama specijalnih rezervata prirode i nacionalnim parkovima. Kako i sam kaže inspiracija su mu životinje koje obitavaju pored vojvodjanskih velikih reka Dunava, Tise, Begeja i Tamiša. Medjutim, nekoliko fotografija nastalo je i u Nacionalnom parku Tara gde je fotografisao divokoze i ptice kaže Kostin i dodaje da do sada nije imao uspeha sa medvedima.

“To je dokaz koliko je priroda nepredvidiva i koliko god puta smo došli ciljano i namenski jednostavno nije se namestilo, ali se nadam da ćemo napraviti jednu monografiju NP Tara. Usled stalne trke za egzistencijom i za preživljavanjem, to je svet koji mi ne primećujemo. Ljudi čine stvari koje ne idu na ruku životinjama i ukoliko ne obratimo malo više pažnje na njih, uskoro neće biti sa nama“, izjavio je Kostin.

Ova izložba fotografija je pokušaj da se malo više pažnje obrati na svet oko nas koji nestaje, ocenio je Kostin.

“Od 2008. godine se bavim fotografijom prirode i sada sam sve to objedinio kroz ovu izložbu koja će posetiti sve naše nacionalne parkove, a koja će na kraju završiti u Zrenjaninu na aukcijskoj prodaji fotografija nakon čega planiramo da nešto dobro uradimo za te životinje od prikupljenog novca“, ističe Kostin i dodaje da priroda nema reprizu.

Fotografija na kojoj se nalazi lasta pobednik je konkursa National Geographic Srbija na temu ”divlje životinje”.

 

Ovaj članak je pročitalo 372 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.