Elektronsko podnošenje prijava Birou za zapošljavanje

Nakon završetka vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima, kako bi na što efikasniji način izašla u susret korisnicima usluga.

Lica koja traže zaposlenje ali i poslodavci koji traže radnike od danas svoje prijave i zahteve mogu slati elektronskim putem.

Lica koja traže zaposlenje od danas mogu elektronskim putem izvršiti prijavu na evidenciju, podneti zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti i podneti zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i završiti obuku „Put do uspešnog preduzetnika.

Poslodavci takodje imaju mogućnost da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

Svi tražioci zaposlenja kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

Neposredan prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.Informacije o radu Nacionalne službe za zapošljavanje dostupne su na sajtu http://www.nsz.gov.rs/live/trazite-posao/svi-poslovi

Ovaj članak je pročitalo 17420 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.