Dodeljena priznanja višestrukim davaocima krvi

Do 15. maja obeležava se nedelja Crvenog krsta i u nizu ovonedeljnih aktivnosti, bajinobaštanski Crveni krst  je održao redovnu godišnju skupštinu na kojoj su raspisani izbori za mandatni period od 2022. – 2026. godine.

Dobrovoljni davaoci krvi, u sklopu obeležavanja njihovog dana, dobili su priznanja za svoju humanost. Dodela priznanja svečano je upriličena u prostorijama Crvenog krsta za 10, 20, 35, 50 i 75 puta datu krv, a dodeljeno je ukupno 101 priznanje.

“Prvi put krv sam dao u vojsci kao i svi omladinci. Kasnije je to nekako krenelo i evo do sada krv sam dao 50 puta. Kad god mi vreme dozvoli ja se odazovem akciji i uglavnom to bude oko tri puta u toku godine. Poručio bih svima koji do sada iz nekog razloga nisu dali krv, a hteli bi da to učine, da probaju, ništa ne boli, jer nakon toga čovek nekako bude ispunjen i zaista mi je veliko zadovoljstvo da nekome mogu da pomognem“, kaže Dragan Baštovanović dobrovoljni davalac

Prema rečima Ljiljane Matić iz Crvenog krsta, okupili su se da na simboličan način iskažu zahvalnost i čast ljudima koji su više puta dali krv. Kako je rekla, za prvo i peto davanje priznanja su prosledjena poštom.

Tokom trajanja nedelje Crvenog krsta danas će u Opštini biti upriličen prijem dobrovoljnih davalaca.

Takodje, sve bebe rodjene u nedelji Crvenog krsta dobiće bebi paket Crvenog krsta Srbije i to će se realizovati u saradnji sa patronažnbom službom Doma zdravlja, a u okviru akcije pod nazivom “Paket za novorodjenu bebu“.

Ovaj članak je pročitalo 553 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.