Javne službe

Vesna Djurić ponovo na čelu opštine Bajina Bašta

Nešto više od mesec dana po održavanju lokalnih izbora , danas je održana konstitutivna sednica SO Bajina Bašta. Pošto su verifikovani mandati 45 odbornika, izabrano je skupštinsko rukovodstvo. 

Nakon veoma iscrpne rasprave na mesto predsednka Opštine danas je skupštinskom većinom izabrana Vesna Djurić sa 24 glasa, koja je ujedno bila i jedini predloženi kandidat. Za njenog zamenika izabran je Milenko Ordagić, za koga su takodje glasala 24 odbornika.

“S obzirom da posle dužeg vremenskog perioda imamo opoziciju u Skupštini, ovo što smo danas videli ovde u sali je dobro i korisno, da se čuje i drugačije mišljenje. Sve ideje će nam svakako biti od koristi i sugestije takodje. Svi smo gradjani ove opštine, tako da će svako na svoj način dati doprinos u razvoju Opštine. Prihvatićemo svaku dobru ideju“, izjavila je predsednica Opštine Vesna Djurić.

Za predsednika Skupštine opštine  izabran je Mladen Lukić, a za njegovog zamenika Duško Milekić.

“U principu nismo iznenadjeni današnjim izborom. Suština je bila izabrati predsednika SO, jer predsednik SO predlaže predsednika Opštine, a predsednik Opštine sastav Opštinskog veća i to je suština našeg današnjeg dolaska ovde, jer će ti ljudi u narednom periodu voditi grad. Iako je opozicija današnja u lokalnom parlamentu sačinjena od pet različitih listi, ipak smo se dogovorili da nastupimo zajednicki bez napadanja. Naš primarni cilj jeste, da ukažemo na propuste i greške u radu lokalne vlasti i ukoliko je moguće, to ispravimo. Mislim da smo pokazali važnost da se Odluke od vitalnog značaja za Bajinu Baštu donose ovde a ne da dolaze odnekud sa strane“, izjavio je Uroš Djokić odbornik ispred NS

Izabrano je i petočlano Opštinsko veće, u sastavu Nedeljko Rakić, Dragić Glišić, Ivan Milekić, Dejan Timotijević i Dragan Todorović.

Skupština opštine je za mesto sekretara izabrala Radinu Rajaković, dok je za njenog zamenika imenovana Jelena Filipović.

Socijalistička partija Srbije nije glasala za predsednika Skipštine, njegovog zamenika, predsednika Opštine, njegovog zamenika kao ni za članove Opstinskog veća

Ovaj članak je pročitalo 1115 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.