U subotu Tribalion na Tari

Najveća trka sa preprekama na Balkanu – Tribalion, koja okuplja sportiste i rekreativce biće održana u subotu 14. maja na  Tari. Ovogodišnja manifestacija sedma po redu, okupiće rekordan broj takmičara iz Srbije i zemalja u okruženju, kaže Boris Tomić direktor trke.

“Za trku se prijavilo rekordnih 2000 takmičara. Ove godine će tu biti i takmičri iz inostranstva jer prethodne godine zbog korone nisu mogli učestvovati. Start trke je ispod hotela Beli Bor u 10 časova i biće organizovan po grupama od 250 takmičara na svakih 15 minuta, jer zbog velikog broja takmičara nije moguće pustiti grupni start “, ističe Tomić.

Pred takmičarima je izazov da što brže pređu stazu savladavajući prepreke poput preskakanja preko zidova, nošenja tereta, penjanja uz konopac i prelaženja vodenih prepreka. Takmičari imaju mogućnost da biraju između staze od 12 km sa 25 prepreka i staze od 23 km sa 35 prepreka.

“Ovakve trke su inače izuzetno popularne u svetu. Broj učesnika je u stalnoj ekspanziji. Moram da se pohvalim da smo posle beogradskog maratona najmasovnija trka uopšte. Želim da istaknem da imamo odličnu saradnju sa vojnom akademijom. S obzirom da odredjene trke zahtevaju ozbiljniji pristup, pitomci vojne akademije njih oko 20 rasporedjeni su na mesto sudija.

Zbog održavanja trke, u subotu 14. maja biće zatvoren lokalni put u vikend naselju Mala Reka u vremenu od 9:30 do 14:00 časova, od ulaska u vikend naselje sa glavnog puta koji vodi ka Belom Boru do ergele i manastirskim stanovima. 

Ovaj članak je pročitalo 732 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.