Чаршијско ћоше

Чедо и његове необичне саднице

Чедомир Илић из Бајине Баште данас је пензионер а радни век је провео као општински чиновник и инспектор рада. Један је од оних људи који је у пензионерским данима пронашао много задовољства и лепог занимања. Годинама га људи познају по необичном хоби занимању – производњом и узгојем ретких садница дрвећа и воћа, како дивљег тако и питомог.

На свом ранчу у Горњој Црвици Чедо највише производи саднице дрењка (Cornus mas) а велику плантажу ина у родном селу повише Жљепца у Босни. Овог јесењег викенда Чедо је расађивао тек проникле саднице веома ретког и необичног дрвета – канадског (црвеног) храста (Quercus rubra L., sinonim: Q. borealis Michx.)

„Ово треба да засаде на место оних стабала што су посекли у граду, јер је ово и лепша и квалитетнија врста од свих ових што имамо а и не треба плаћати“ – каже Чедо за канадски храст.

Ovaj članak je pročitalo 1897 posetilaca portala!

One thought on “Чедо и његове необичне саднице

  • milka

    Čedo je dao odličan predlog ali to treba objasniti onima što upropastiše našu nekad lepu čaršiju a sad. Kad samo pogledamo kakvo je drveće u gradu sve nam je jasno niti ko brine niti se ko razume. Bolje je sadio Periša Vasiljević bez diplome nego ovi sa diplomama bez grama znanja.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.