Besplatno lečenje za učesnike ratova

Ratni veterani koji do sada nisu imali overene zdravstvene knjižice i nisu regulisali zdravstvenu zaštitu po drugom osnovu, od sada mogu iste da overe na osnovu učešća u ratu, saopštili su iz  Udruženja veterana ratnih invalida ratova od 1990. godine Zlatiborskog okruga

Na šalteru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, ratni veterani treba da prilože boračku legitimaciju, zdravstvenu legitimaciju i ličnu kartu. Oni koji nisu dobili boračku legitimaciju potrebno je da prilože fotokopiju Rešenja o priznatom status borca i sa tim dokazom moći će da overe zdravstvenu knjižicu.

Za borce lošijeg materijalnog statusa, a koji su stariji od 60 godina, žive sami i nemaju nikakva primanja država je obezbedila borački dodatak u mesečnom iznosu najniže penzije u osiguranju zaposlenih.

Za dodatne informacije iz ove oblasti potrebno je kontaktirati zaposlene u opštinskim lokalnim upravama. Telefon u Užicu 031-590-126

Kako se dalje naveli u saopštenju, Udruženje veterana i ratnih invalida Zlatiborskog okruga, ne odustaje od neisplaćenih ratnih dnevnica, te su ponovo uputili zahtev ministru Nikoli Selakoviću, Vladi i predsedniku kako bi se ovo pitanje rešilo, u suprotnom predvidjen je protest ratnih veterana Srbije.

Ovaj članak je pročitalo 470 posetilaca portala!

One thought on “Besplatno lečenje za učesnike ratova

  • 23. фебруара 2023. at 15:07
    Permalink

    Bio sam u RFZO Loznica i nisu hteli dami overe knjizicu kao borcu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.