Sportski život

Završen projekat “Tara 2023 – Izazovi prirodu“

Prethodna dva vikenda uspešno su održane interaktivne radionice u okviru projekta “Tara 2023 – Izazovi prirodu“. Nosilac ovog projekta je Planinarski klub Tara, a isti se sprovodi uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Tema radionica je bila sigurnost na vodi, a aktivnosti su sprovedene u edukativnom centru u okviru planinarskog doma u Rastištu i na jezeru Perućac.

U okviru radionica organizovana su predavanja, demonstracije i aktivnosti na vodi za srednjoškolce iz Bajine Bašte i okoline, od strane licenciranih spasilaca i sportskih stručnjaka. Srednjoškolci su kroz ove aktivnosti stekli osnovna znanja o spašavanju na vodi, opremi koja se koristi za spašavanje na vodi, opasnostima i značaju spašavanja na vodi, pri čemu su prošli kroz osnovni kurs prve pomoći.

“I ove godine nastavljamo izuzetno uspešnu saradnju sa Ministarstvom odbrane. Tema ovogodišnjeg projekta odnosi se primarno na osposobljavanje srednjoškolaca iz Bajine Bašte za reagovanje u kriznim situacijama na vodi kroz teorijsku i praktičnu obuku od strane sertifikovanih spasilaca. Iskoristili smo povoljne vremenske uslove da realizujemo terenske aktivnosti, a paralelno sprovodimo i procedure nabavke opreme za edukativni centar u okviru Planinrskog doma Rastište, konkretno lap-top računara i novih stolova. Izuzetno smo zadovoljni interesovanjem i interakcijom sa srednjoškolcima, a vidim da su i njihovi utisci veoma pozitivni. Iskoristio bih i priliku da se zahvalim Ministarstvu odbrane koje nam je omogućilo realizaciju ovog, sedmog po redu projekta, kofinansiranog kroz program koji sprovodi Sektor za tradiciju, standard i veterane. Takođe, želim da se zahvalim i našim sertifikovanim spasiocima, pradavačima i Kancelariji za mlade na zaista nesebičnoj pomoći u realizaciji projekta“, izjavio je Obrad Pavlović, projektni koordinator PK Tara.

Ovaj članak je pročitalo 112 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.