Za sufinansiranje realizacije infrastrukturnih projekata u Srebrenici 250.000 KM

Vlada Kantona Sarajevo je, na predlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbeglice KS, odobrila jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 250.000 KM za sufinansiranje realizacije infrastrukturnih projekata u Opštini Srebrenica.

Tim povodom, juče je ministarka Jasna Agić potpisala Protokol o saradnji u cilju održivog povratka sa zamenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem.

Kako je istaknuto, sredstva će biti utrošena za asfaltiranje lokalnih puteva i to na relaciji Gajevi – Božarevići, Osmače – Hadrovići, Dolaš – Staroglavice u Mesnoj zajednici Sućeska, kao i onih u naseljima Kutlići i Bajramovići.

Takođe, novčana sredstva će biti utrošena na izradu mostova u naseljima Šubin i Gornji Potočari, za podzide na lokalnim putevima, te za nabavku i isporuku građevinskog materijala za rekonstrukciju i adaptaciju stambenih objekata u skladu sa zahtevima građana Srebrenice.

Potpisivanju su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija Jasmin Halebić. Premijer je istakao kako će njegov kabinet, izdvojiti sredstva za dva projekta, uz podršku svima onima koji su značajni za razvoj ove opštine Srebrenica.

Izvor: RTV Srebrenica

Ovaj članak je pročitalo 249 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.