Za sanaciju puteva 80 miliona

Na danas održanoj sednici veća usvojen je operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda za šta je opštinskim budžetom opredeljeno dva miliona dinara. Inače, ove godine su po prvi put predvidjena sredstva za preventivno delovanje i uredjenje rečnih korita na bujičnim vodama. Najveći problem prema rečima predsednice Opštine Vesne Djurić, predstavljaju reka Rogačica sa svojim pritokama, Derventa, Jelašnica, Okletačka i Ovčinjska reka.

”Budžetom opredeljen iznos nije veliki, ali smatram da će biti od značaja kako bi se moglo preventivno delovati. Zbog situacije iz prethodnih godina kada su poplave nanele velike štete na rečnim koritima, usevima i lokalnim nekategorisanim putevima, a koji se prostiru u dužini od 1673 kilometra i gde ima preko 200 kilometara bujičnih tokova, mi smo danas usvojili ovaj plan da ne bi došli u situaciju da nam se ne ponovi situacija iz prethodnih godina”, izjavila je predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Djurić.

Iz arhive TV Prima: Poplave 2014. godine

Pre dvadeset dana u Užicu je održan sastanak sektora za vanredne situacije gde je opštinama naloženo da mapiraju kritične tačke kada su u pitanju vodotokovi drugog reda kako bi se moglo preventivno delovati na te tačke.

Iz arhive TV Prima: Poplave 2014. godine

”Delovati preventivno je vrlo bitno i svakako iziskuje manje finansijskih sredstava nego kada se desi elementarna nepogoda u vidu poplave gde se potroši ogroman novac kroz hitne intervencije”, navodi Djurićka.

Iz arhive TV Prima: Poplave 2014. godine

Većnici su na današnjoj sednici usvojili i plan letnjeg održavanja koji podrazumeva asfaltiranje i sanaciju puteva. Ove godine za tu namenu je izdvojeno više od sedam tona asfalta i 80 miliona dinara opredeljenih iz budžeta.

”Predvidjena sredstva i materijal planirali smo za mesne zajednice, a njihovim planom videćemo kako će to biti rasporedjeno. Krpljenje ulica u gradu trebalo je da počne još pre mesec dana medjutim, asfaltne baze ne rade do 25. marta, tako da će radovi početi krajem marta. Problem predstavljaju i republički putevi za čije održavanje treba da dobijemo dozvolu iz Republike. Radovi započeti još prošle godine u ulici Slavka Petkovića i Sremskog fronta biće nastavljeni krajem marta”, zaključuje Vesna Djurić.

Ovaj članak je pročitalo 1712 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.