Za program energetske sanacije 17 miliona

Bajina Bašta će ove godine po prvi put učestvovati u programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, s obzirom da su prošle godine Bajinobaštani ostali bez mogućnosti da po povlašćenim cenama zamene stolariju u svojim domovima, zbog pravno neuredne prijave.

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je rešenje kojim se opštini Bajina Bašta odobrava finansiranje programa energetske sanacije u iznosu od 8.500.000 dinara, dok će iz opštinskog budžeta za ove namene biti izdvojeno dodatnih 8,5 miliona. To znači da će ukupna subvencija za gradjane iznositi 17 milona dinara.

Prema rečima Vesne Djurić predsednice Privremenog organa opštine Bajina Bašta, ovo je odlična prilika da veliki broj naših sugrađana konkuriše za zamenu kotlova u domaćinstvima, stolarije, ugradnju termoizolacije i solarne panele.

Nakon završetka javnog poziva za privredne subjekte koji će izvoditi radove, biće upućen javni poziv građanima opštine Bajina Bašta koji žele da koriste ove subvencije za mere energetske efikasnosti.

Na javni poziv je pristigla 151 prijava koja je ocenjena kao uredna i koje su obezbedile sopstvena sredstva u budžetu za finansiranje programa.

Ovaj članak je pročitalo 362 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.