Srbija

Rok za projekte socijalnih usluga 7. mart

Javni poziv EU PRO Plus programa za predloge projekata koji treba da doprinesu unapređenju socijalnih usluga u 99 lokalnih samouprava iz dva regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije  produžen je do 7. marta 2022. godine.

Putem ovoga poziva Evropska unija u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije pruža podršku u visini od 600.000 evra za unapređenje kvaliteta i održivosti socijalnih usluga dostupnih na lokalnom nivou, sa posebnom pažnjom usmerenom na osetljive grupe i to tokom perioda pojačanih potreba za ovim uslugama kao što su pandemija ili druga vanredna stanja.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju organizacije civilnog društva (OCD) registrovane u nekoj od 99 opština i gradova uključenih u realizaciju programa kao i lokalne samouprave (LSU) u partnerstvu sa predstavnicima civilnog sektora. Pojedinačni projekti u okviru ovoga poziva biće podržani  u iznosu od 10.000 do 30.000 evra, dok aktivnosti treba da budu usmerene na poboljšanjе postojećih ili uvođenjе inovativnih i/ili integrisanih socijalnih usluga kao i onih usluga za koje je utvrđeno da nedostaju tokom krize uzrokovane kovidom 19.

Socijalne usluge su ovim pozivom definisane kao različite javne usluge namenjene pružanju pomoći ugroženim grupama, starijim osobama, osobama sa invaliditetom, deci i mladima, ženama, pripadnicima i pripadnicama romske zajednice, a usluge koje prvenstveno podrazumevaju usluge socijalne zaštite, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu mogu da pružaju javne institucije i organizacije civilnog društva.

Više informacija o ovom pozivu, dokumentacija za prijavljivanje, kao i odgovori na najčešće postavljana pitanja dostupni su na internet stranici programa EU PRO Plus Javni poziv za unapređenje socijalnih usluga.

Ovaj članak je pročitalo 388 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.