Za mere aktivnog zapošljavanja više od 750 miliona

Odlukom o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja u 2022. godini,  odobrava se učešće u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u 95 lokalnih samouprava u Republici Srbiji. Odluku o tome donela je 30. marta ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Udruživanjem sredstava za finansiranje realizacije mera aktivne politike zapošljavanja obezbeđen je ukupan iznos od preko 750 miliona dinara, uz učešće Nacionalne službe za zapošljavanje od preko 400 miliona dinara, navodi se u saopštenju NSZ.

Nacionalna služba za zapošljavanje i jedinice lokalne samouprave u predstojećem periodu zaključiće sporazume o načinu i postupku realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, nakon čega će biti raspisani javni pozivi.

Mere koje će se realizovati kroz sufinansiranje su javni radovi, subvencija za samozapošljavanje, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, stručna praksa, pripravništvo za mlade sa visokim obrazovanjem, pripravništvo za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem i sticanje praktičnih znanja.

Ovaj članak je pročitalo 162 posetilaca portala!

Facebooktwitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.