OkružjeSrednja

UTŠ Čajetina: Priznavanje prethodnog učenja za kuvare

Ugostiteljsko-turistička škola u Čajetini je među prvim školama u Srbiji dobila verifikaciju za priznavanje prethodnog učenja i realizovala aktivnosti. Spremnost da se realizuje ovaj projekat je postigla zahvaljujući dobroj organizaciji rada, stručnom i motivisanom nastavnom osoblju i opremljenosti kabineta za kuvarstvo sa praktičnom nastavom, koji poseduju svu opremu po Normativu u pogledu prostora, opreme i nastavnih sredstava.

Postupak priznavanja prethodnog učenja predstavlja mogućnost da se prepoznaju, procene i priznaju znanja i veštine stečene kroz različite obuke, životno i radno iskustvo i da se za tako priznata znanja i veštine dobije uverenje o stečenim kompetencijama ili sertifikat kojim se potvrđuje stečena kvalifikacija.

Škola vrši priznavanje prethodnog učenja za sticanje kvalifikacije u celini – kuvar ili delimično ostvaren standard kvalifikacije za više zanimanja: pomoćnik kuvara, roštilj majstor, kuvar poslastica, dijetetski kuvar, brodski kuvar.

Po završetku postupka priznavanja prethodnog učenja polaznicima se izdaje javna isprava na obrascu propisanom od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja: Sertifikat za ostvaren standard kvalifikacije u celini za kvalifikaciju – kuvar ili uverenje za delimično ostvaren standard kvalifikacije za zanimanja.

Zainteresovani kandidati se mogu javiti na telefon 031-3831-184 Ugostiteljsko-turističke škole u Čajetini ili telefon broj 064-2945-075 savetnika za priznavanje prethodnog učenja.

Rok za prijavu 10. mart 2023. godine.

Ovaj članak je pročitalo 160 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.