Usvojen budžet opštine Čajetina za 2023. godinu

Budžet za narednu godinu je planiran u iznosu od tri milijarde 670 miliona dinara i razvojnog je karaktera, jer je 65 odsto predviđeno za investicije, a samo sedam odsto za lične dohotke. Pored ovih sredstava, veliki broj investicija finansiramo sredstvima investitora, tako da očekujem da će sa tim sredstvima budžet iznositi oko pet milijardi dinara, koliki je otprilike bio i ove godine – rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice.

Usvojenim budžetom je planirano 500 miliona dinara za izgradnju novih puteva i ulica, kao i dodatnih 100 miliona za njihovu rekonstrukciju i održavanje. Planirana su sredstva za nastavak izgradnje vodovoda Sušičko vrelo, za rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice ka Zlatiboru, kao i izgradnju sekundarnih mreža vodovoda na Zlatiboru, u Čajetini i u seoskim mesnim zajednicama.

Planirano je i 90 miliona dinara za ulaganje u mlekaru i agro biznis centar u Krivoj Reci, 35 miliona za izgradnju reciklažnog dvorišta na Zlatiboru u okviru lokalnog komunalnog javnog preduzeća, kao i za ostale infrastrukturne projekte, od izgradnje sportskih terena, do dečijih parkova, pešačkih staza i izgradnju i održavanje javne rasvete.

“Siguran sam da ćemo i u narednoj godini uspeti da realizujemo dosta značajnih i kapitalnih projekata, baš kao i ove godine, u kojoj smo uradili blizu 100 kilometara puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina. Pored izgradnje nove putne infrastrukture, imamo i ugovorene poslove čija realizacija nije ostvarena u toku ove i čiji završetak očekujemo u narednoj godini“, ističe Djurić i dodaje da je za 26. decembar planirano održavanje još jedne sednice SO Čajetina na kojoj će odbornici usvojiti planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova, kako bi nesmetano mogli da rade već od prvog dana naredne godine.

Ovaj članak je pročitalo 122 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.