ObaveštenjaPanoramaServis Info

Nov režim saobraćaja u ulicama Vojvode Mišića i 12. septembar

Opštinska uprava Bajina Bašta, Odeljenje za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti obaveštava gradjane Bajine Bašte da se u ulicama Vojvode Mišića i 12. septembar uspostavlja jednosmeran režim saobraćaja.

Smer kretanja vozila u ulici Vojvode Mišića će biti od Svetosavske ulice prema ulici Milenka Topalovića, a u ulici 12. septembra, od ulice Milenka Topalovića ka ulici Svetosavskoj.

Obzirom da se u ulicama uspostavlja jednosmeran režim saobraćaja, na delu kolovoza na kojima se ne odvija saobraćaj, obeležiće se podužna parking mesta za automobile koja će biti u režimu zonskog parkiranja, kaže Mile Djenić inspektor za saobraćaj i puteve i dodaje da sve ostale ulice koje se ukrštaju sa predmetnim deonicama ostaju u u istom režimu saobraćaja kao i pre uspostavljanja jednosmernog saobraćaja u predmernim deonicama.

U vezi sa tim, mole se gradjani da u prvim danima promene režima, u navedenim ulicama voze sa sa povećanim oprezom i  prema definisanoj saobraćajnoj signalizaciji.

“Ovakav vid postojećeg režima saobraćaja povećaće pre svega bezbednost pešaka jer će se ukloniti vozila sa trotoara i omogućiti pešacima nesmetano kretanje trotoarom. Obeležiće se i pešački prelazi koji do sada nisu bili obeležavani u navedenim ulicama čime će se takođe uticati na veću bezbednost pešaka. Projektovanjem ovakvog saobraćajnog rešenja, pri kom se dvosmerne paralelne ulice pretvaraju u jednosmerne, smanjuje se broj konfliktnih tokova, a samim tim i broj potencijalnih saobraćajnih nezgoda. To se pre svega odnosi na raskrsnicu ulica Vojvode Mišića i Svetosavske gde je u predhodnih desetak godina, prema lokalnoj bazi podataka bilo najviše saobraćajnih nezgoda u naselju. Takođe, ovakvim rešenjem se dobija i veća propusna moć saobraćajnica kao i novi prostor za parkiranje vozila u neposrednoj blizini centralnog dela grada. Time će se omogućiti i stanarima tog dela grada da propisno parkiraju svoja vozila jer su do sada platili veliki broj kazni zbog nepropisno parkiranih vozila.  Kao negativna posledica ovakvog rešenja, očekuje se potencijalno duže vreme putovanja do određenih lokacija u blizini projektovanih jednosmernih ulica kao i eventualno otežano
uključivanje u saobraćaj iz ulice 12. septembar u zimskim uslovima jer je ulica pod usponom“, kaže Djenić.

Ovaj članak je pročitalo 1013 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.