U Užicu uvedena vanredna situacija

Zbog pogoršanja epidemijske situaciju u Užicu je danas uvedena varedna situacija. Odluku o tome doneo je Gradski štab za vanredne situacije.

Nove mere obuhvataju zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica.“Proglašavam vanrednu situaciju na teritoriji grada Užica, zbog potrebe preduzimanja posebnih mera radi sprečavanja intenzivnog širenja korona virusa“, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Na snazi i dalje ostaju zabrane organizovanja proslava kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija, osim utakmica i treninga u skladu sa merama propisanim od strane sportskih saveza, dok traju takmičenja.

„Važno je reći da je stav Gradskog štaba na osnovu informacija koje je dobio da je dosadašnji nivo preduzimanja mera u gradu bio iznad proseka, što je dalo rezultate“, istakao je član Gradskog štaba Zoran Militarov.

Zbog novih mera taksi prevoznici su dužni da vrše dezinfekciju vozila kao i da putnike ne prevoze na prednjem sedištu u vozilu, a preporuka upravnicima stambenih zgrada je da se najmanje jedanput dnevno vrši dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama na kojima se ostvaruje najveći kontakt.

Za sada nisu propisane posebne mere prema privrednim subjektima i građanima, s obzirom da su mere Vlade Republike Srbije dovoljne. Gradski štab za vanredne situacije će dnevno pratiti epidemiološku situaciju i efekte mera nadležnih organa i po potrebi predlagati dodatne mere.

„Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi četvoro dece školskog uzrasta, jedno dete od 11 godina, jedno od 16 i dvoje dece od 17 godina“, rekao je direktor Opšte bolnice Užice Slobodan Jovićević.

Izvor: Zoom UE

Ovaj članak je pročitalo 1165 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.