Biznis

Sajam zapošljavanja danas u Bajinoj Bašti

U organizaciji bajinobaštanske Nacionalne službe za zapošljavanje u prostorijama ustanove Kultura održan je Sajam zapošljavanja. Na Sajmu koji  predstavlja susretanje ponude i tražnje, potrebu za radnom snagom iskazalo je 13 poslodavaca koji imaju preko 110 upražnjenih radnih mesta.

Prema rečima direktorke užičke filijale NSZ Zorice Milošević pokazalo se da sajmovi zapošljavanja imaju značajnu ulogu u zapošljavanju lica koja se nalaze na evidenciji. Kako je istakla, šansu za posao mogu da pronadju lica različitih obrazovnih profila i nivoa.

“Najveću šansu da pronadju posao imaju konobari, kuvari, magacioneri, sobarice, stolari, električari, bankari, agenti osiguranja, tako da se nadam da ćemo realizovati iskazane potrebe poslodavaca koji su prisutni na sajmu. Organizacijom današnjeg sajma pokušavamo da uskladimo ponudu i tražnju na lokalnom tržištu rada i pružamo podršku i podsticaj zapošljavanju prvenstveno u privatnom sektoru“, rekla je Miloševićeva.

Centar Dečijeg letovališta Mitrovac iskazao je potrebe za svim profilima ugostiteljske struke kaže Ivka Jokić upravnica Dečijeg odmarališta.

“Potrebni su nam kuvari, pomoćnim radnicima u kuhinji, službi restorana i majstora na održavanju centralnog grejanja. Nadam se da ćemo danas naći zainteresovane kandidate za rad u našem odmaralištu“, izjavila je Jokićeva.

Trenutno se na zavodu za zapošljavanje u Bajinoj Bašti nalazi 1.500 nezaposlenih. Od tog broja 18% je mladjih od 30 godina, a 47 posto je starijih od 50 godina. Ukoliko se posmatra obrazovna struktura, 28% je nekvalifikovanih ili polukvalifikovanih, dok 58% čine lica trećeg i četvrtog stepena stručne spreme.

Ovaj članak je pročitalo 232 posetilaca portala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.